Home
HOME         video-index   zoek video   dvd-index   zoek dvd   bestelling verzenden  
lineindex  of terug naar GEZONDHEID

Titels gevonden in de rubriek GEHANDICAPTEN :

 • DE AUDITIE
 • FRANK
 • WIE WIL MIJ, WIE WIL IK


 • Titel: DE AUDITIE
  De AUDITIE is een kunstzinnige film waarin de maatschappelijke positie van gehandicapte jongeren bespreekbaar gemaakt wordt. Regisseur Han en zijn ambitieuze gerolstoelde assistent Dan krijgen de opdracht een film te maken over jongeren met een handicap. Ze besluiten een auditie te houden om zo geschikte spelers te vinden met diverse handicaps: doven, blinden, spierziekten, spastici. Maar de regisseur is totaal niet thuis in de problematiek waar de film om moet handelen. Hij zit met de handen in het haar: "Waar moet zo'n film in godsnaam over gaan?" Assistent Dan heeft uit ervaring meer kijk op het onderwerp. Hij ambitieus genoeg om de film zelf te willen regisseren. Hij neemt de uitdaging aan. De spelers in deze film zijn o.a. Dan Blokker, Caroline Gras, Henk van Groningen en Barbara Heetman. DE AUDITIE werd gemaakt in opdracht van het Jongerenplatform (JOPLA) van de Gehandicaptenraad (tel.030-313454) en werd geproduceerd door de stichting Jongeren Onderwijs Media (JOM) in samenwerking met het IKON. Producent van de film was Emiel van Stokkum. Van DE AUDITIE is ook een ondertitelde versie beschikbaar, speciaal voor doven en slechthorenden.
  (1987) kleur / 36 minuten / Han Sloos / NL
  * Prijs: € 68.72 (= € 81.78 incl.btw) Bestelnummer : NFI-462  Titel: FRANK
  Een documentaire over Frank, een geestelijk gehandicapte jongen, die in een tehuis woont. We zien Frank en zijn medebewoners bezig met allerlei activiteiten, zoals knutselen, lezen, spelletjes doen, dansen, etc. Frank is een enthousiast amateur-bokser en besteedt veel tijd aan oefenen. De verzorgers in het tehuis houden zich in de film op de achtergrond, zodat alle aandacht op Frank en zijn lotgenoten valt. De film laat hen zien in hun menselijkheid en hun kwetsbaarheid.
  (1981) NL- / kleur / 20 minuten / Yvonne Kroon van Diest
  * Prijs: € 27.72 (= € 32.99 incl.btw) Bestelnummer : NFI-193


  ---»titellijst GEHANDICAPTEN«--- of terug naar : GEZONDHEID

  Titel: WIE WIL MIJ, WIE WIL IK
  WIE WIL MIJ, WIE WIL IK is een bijzondere film over mensen met een handicap, bijzonder vooral in de zin dat de deelnemers aan deze film vanaf het idee tot en met de realisering zelf verantwoordelijk zijn geweest voor de inhoud. De eigen ervaringen van de hoofdrolspelers: Jenneke, Ans en Herman staan centraal. Op een openhartige, soms wat confronterende wijze laten de hoofdrolspelers zien hoe zij leven met de mogelijkheden, maar ook met de beperkingen, die hun handicap met zich meebrengt. De ervaringen en gevoelens die in de film naar voren komen zullen voor mensen met een lichamelijke handicap zeker zeer herkenbaar zijn. Voor niet-gehandicapten zal WIE WIL MIJ, WIE WIL IK voor een deel de onbekendheid die er bestaat t.a.v. mensen met een handicap kunnen wegnemen.
  (1984) kleur / 31 minuten / H. Bassa, H. Smit / NL
  * Prijs: € 91.76 (= € 109.19 incl.btw) Bestelnummer : NFI-170

  Serie : Beeld van Nederland.(Polygoon en NOS Journaals)

  DUENDE - Een film van Ramón Gieling

  Lees de recensie van Peter Delpeut over DUENDE.


  Zinvol nieuws & info

  email
  (C) 1992-2009 Mediaal
  Adres: Oldeberkopwerweg 21, 8389 TE Zandhuizen.
  Telefoon:(tijdens kantooruren) 0561-433460

  Postadres: Postbus 84, 8390 AB NOORDWOLDE

  Google